حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن

آمار مطالب

کل مطالب : 15
کل نظرات : 0

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 38
باردید دیروز : 0
بازدید هفته : 38
بازدید ماه : 38
بازدید سال : 57
بازدید کلی : 3237

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان نواهایی از قرآن و آدرس alhanghoran.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 38
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 38
بازدید ماه : 38
بازدید کل : 3237
تعداد مطالب : 15
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

سوره قرآن ذکر روزهای هفته

اوقات شرعی دريافت کد قرآن آنلاين GET COD

.

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : میررسول
تاریخ : دو شنبه 20 ارديبهشت 1395
نظرات

حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها يكي از پنج نور قدسی و پاكي است كه آيات فراواني درباره فضایل و مناقب آنها نازل شده و يا در تفسير قرآن، به آنها تأويل و تطبیق داده شده است.
در اين زمينه به چند سوره و آيه مشهور اشاره مي كنم:

1- سوره كوثر
«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ * إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ * فَصَلّ لِرَبِّكَ وَ انحَرْ * إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَر؛[1] به نام خداوند بخشنده مهربان * ما به تو كوثر [خير و بركت فراوان ] عطا كرديم! * پس براى پروردگارت نماز بخوان و قربانى كن! * (و بدان) دشمن تو قطعاً بريده نسل و بى عقب است.»
اين سوره طبق برخی روایات اهل بیت عصمت و طهارت(عليهم السلام) حضرت فاطمه (سلام الله علیها) را كوثر معرفي مي كند.

 

2- آيه تطهير
«إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهيراً؛[2] اى اهل بيت، خدا مى خواهد پليدى را از شما دور كند و شما را پاك دارد».
حضرت علی عليه السّلام به جماعتي فرمود: اى مردم، آيا تصديق مى كنيد كه خداوند پس از نزول آيه: «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً» من و فاطمه و دو پسرم حسن و حسين را جمع نموده و بر ما كسا و شمدى فدكى كشيده و فرمود: «بار خدايا! اينان اهل بيت و گوشت تن منند، آزار و ناراحتى و زحمت اينان موجب زحمت و آزار و اذيّت من است، پس رجس و آلودگى را از وجود اينان زائل نموده و آنان را تطهير فرماى!»، امّ سلمه با شنيدن اين كلمات نزديك كساء آمده و عرض كرد: من نيز [از اهل كساء مى باشم]؟ فرمود: تو بر خيرى، ولى اين آيه فقط در شأن من و برادرم علىّ و دخترم فاطمه و دو فرزندم، و نه تن ديگر از فرزندان حسين نازل شده است، و كسى را در آن اشتراكى نيست. جماعت با شنيدن اين سخن يكپارچه گفتند: گواهى مى دهيم كه امّ سلمه اين مطلب را براى ما نقل نمود.[3]

3- آيه مودت 
«قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبى ؛[4] بگو: بر اين رسالت مزدى از شما، جز دوست داشتن خويشاوندان، نمى خواهم.»
ابن عباس مي گويد: « وقتي اين آيه نازل شد، به رسول خدا عرض كردم اين كساني كه مودت و محبت آنها واجب شده كيستند؟ » رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: « علي و فاطمه و حسن و حسين »[5]

4- سوره انسان
در اين سوره داستان انفاق خانواده حضرت علي (ع) بيان شده و قرآن از اين عمل تجليل كرده است:
«وَ يُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلىَ حُبِّهِ مِسْكِينًا وَ يَتِيمًا وَ أَسِيرًا * إِنمَّا نُطْعِمُكمُ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنكمُ جَزَاءً وَ لَا شُكُورًا؛[6] و غذاى (خود) را با اينكه به آن علاقه (و نياز) دارند، به «مسكين» و «يتيم» و «اسير» مى دهند! * (و مى گويند ما شما را بخاطر خدا اطعام مى كنيم، و هيچ پاداش و سپاسى از شما نمى خواهيم!»
در اين سوره مباركه، خداوند براي اهل بيت، نعمت‌ها و رحمت‌ها و بهشت‌هايي را وعده مي‌دهد كه نه گوشي شنيده و نه چشمي ديده است. از لطايف اين سوره اين است كه انواع نعمت‌هاي بهشتي در آن بيان شده ولي براي رعايت حرمت فاطمه عليهاسلام از نعمت حورالعين سخني به ميان نيامده است.

5- آيه مباهله
«فَمَنْ حَاجَّكَ فيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبينَ؛[7] از آن پس كه به آگاهى رسيده اى، هر كس كه درباره او با تو مجادله كند، بگو: بياييد تا حاضر آوريم، ما فرزندان خود را و شما فرزندان خود را، ما زنان خود را و شما زنان خود را، ما برادران خود را و شما برادران خود را. آن گاه دعا و تضرع كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان بفرستيم.»
شكي نيست كه مصداق مباهله كنندگان مسلمان، پنج تن بودند. و اسقف نجران با ديدن پنج تن (عليهم السلام) گفت:«اي گروه نصاري، من افرادي را مي بينم كه اگر از خدا بخواهند كوهي را از جا بكند، خدا آن را مي‌كند. با اينها مباهله نكنيد كه هلاك خواهيد شد و تا روز قيامت يك نصراني روي زمين باقي نخواهد ماند.»[8][9]

پی نوشت ها:
[1] كوثر/1تا 3
[2] احزاب/33
[3] الإحتجاج على أهل اللجاج، ج 1، ص: 148.
[4] شوري/23
[5] تفسير نور الثقلين، ج 4، ص: 572
[6] انسان/9-8
[7] آل عمران/61
[8] الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف، ج 1، ص: 42.
[9] جهت اطلاع بیشتر ر. ک: تفاسیر المیزان، نمونه و تسنیم، ذیل آیات و سوره های مذکور.

منبع:www.quran.porsemani.ir

 

 


تعداد بازدید از این مطلب: 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








نام و نام خانوادگی بنده:میررسول حسینی اقدم دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان. راه های ارتباطی با بنده: ahmadiarmin17@yahoo.com آیدی تلگرام:mirrasulhoseini@ شماره تماس:09144932969


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود